Tips tegen een droge huid

Heb je last van een droge huid? Heel vervelend. Maar troost je je bent niet de enige die er last van heeft en het is makkelijk om te voorkomen. Lees hieronder de tips die tegen een droge huid helpen en doe er je voordeel mee.

1. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Dit is het belangrijkste wat je voor je huid kunt doen.

2. Gebruik een luchtbevochtiger. Dit zal ervoor zorgen dat er vocht aan de lucht toegevoegd wordt en je huid droog uit gaat zien.

3. Breng een moisturizer aan direct na het douchen of baden. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht vanuit het water vastgehouden wordt.

4. Exfolieer regelmatig. Dit zal ervoor zorgen dat dode huidcellen verwijderd worden en je moisturizer beter gaat werken.

5. Gebruik een milde cleanser. Vermijd harde zeepsoorten, deze kunnen ervoor zorgen dat er natuurlijke oliën uit je huid gaan.

6. Kies voor niet-irriterende producten. Lees etiketten goed door en vermijd eventuele irriterende stoffen.

7. Vermijd hete douches en baden. Deze kunnen ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën uit je huid gaan.

8. Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik een sunscreen met een SPF van minimaal 15, en draag beschermende kleding wanneer je naar buiten gaat.

9. Rook niet. Roken vermindert de bloedtoevoer naar je huid en draagt bij aan vroegtijdige huidveroudering.

10. Ga naar een dermatoloog als je huid droog blijft ondanks je inspanningen. Zij kunnen medicatie of andere behandelingen voorschrijven om je droge huid te helpen verminderen.