Tips tegen droog haar

Als je haar droog aanvoelt, kan het ook broos en moeilijk te stylen zijn. Maar droog haar hebben betekent niet dat je een groter gezondheidsprobleem hebt, of dat er iets mis is met het haar dat je hebt. Blootstelling aan de zon, hittestyling, vochtigheid, roken en meer kunnen allemaal bijdragen aan beschadigd en droog haar. Het goede nieuws is dat er een paar dingen zijn die je kunt doen als je de droogheid van je haar wilt verminderen. Lees hier tips tegen droog haar.

Tips om droog haar weer te laten glanzen

1. Knip je haren

Als je haar te droog is, kan het nodig zijn om de schaar in je lokken te zetten. Zelfs als je haar niet erg lang is, kunnen gespleten haarpunten het haar moeilijk te stylen maken en ertoe bijdragen dat het droog of stug aanvoelt.

Bezoek je kapper en knip het haar af dat ongezond is en de verse haargroei verstoort. Vraag aan je kapper of ze tips hebben voor jouw specifieke haartype en lengte. Ze kunnen een nieuwe stylingroutine aanbevelen die kan voorkomen dat je haar beschadigd raakt.

droog haar

2. Neem vitamines

Je weet dat je bepaalde vitamines nodig hebt om je lichaam te voeden, maar bepaalde vitamines hebben ook een directe invloed op de gezondheid van je haar en nagels. Vitamine A, vitamine C, biotine (ook wel vitamine H genoemd) en het mineraal ijzer dragen allemaal bij aan haar dat er gezonder uitziet.

Omdat prenatale vitamines alle bovengenoemde vitamines bevatten, nemen sommige mensen ze alleen voor de manier waarop ze hun haar beïnvloeden. Het is momenteel ook populair om supplementen te nemen die alleen biotine bevatten om je haar er beter uit te laten zien. Recent onderzoek ondersteunt echter niet het idee dat biotine een groot verschil maakt. Je zou ook kunnen kijken naar mariene eiwitsupplementen, waarvan is aangetoond dat ze haar helpen gezonder te worden.

3. Voeg omega-3 vetzuren en antioxidanten toe aan je dieet

Mariene eiwitten zorgen ervoor dat je haar niet dunner wordt en kan het haar er glanzender uit laten zien. Om vergelijkbare resultaten te krijgen zonder een supplement te nemen, verhoogt u de hoeveelheid mariene eiwitten in uw dieet. Dit bevat:

  • zalm
  • oesters
  • makreel
  • tonijn
  • sardientjes

Deze zijn allemaal rijk aan peptiden en omega-3 vetzuren, die je haar glanzender kunnen maken.

Je zou ook kunnen overwegen om meer antioxidanten te eten om oxidatieve stress te bestrijden, waardoor het haar er ouder uitziet. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn:

  • walnoten
  • bruine bonen
  • bosbessen
  • broccoli
  • tomaten

4. Gebruik de juiste producten

Shampoos en conditioners kunnen je haar ook uitdrogen door de ingrediënten die erin zitten. Het is aan te raden om dus voor natuurlijke haarverzorging te gaan. De producten van LA RHODÉ zijn allemaal 100% natuurlijk.

Vanille conditioner blok

Last van droog haar? Dan is de Shampoo Bar Vanille iets voor jou! De voedende ingrediënten geven je haar de juiste boost die bij jou past zonder je haar vettig te maken. Gebruik je graag een conditioner, omdat jouw haar toch wat meer nodig heeft dan alleen shampoo? Dan is de Vanille conditioner blok ook iets voor jou!

De shampoo bestaat uit milde reinigers die op een duurzame manier gewonnen zijn uit de natuur. Een verantwoorde shampoo dus. Gemaakt zonder agressieve reinigers die je haar alleen maar meer uitdrogen. Deze shampoo blok is vrij van: Parabenen, Ftalaten, Siliconen, SLS, SLES en (micro)plastic.