Make-up tips om er geweldig uit zien

Er mooi uitzien, wie wil dit nou niet? Met make-up is dit mogelijk maar zijn er wel een paar tips die er voor zorgen dat je er echt beter uit komt te zien.

Draag niet te veel make-up

Make-up is bedoeld om gelaatstrekken te verbeteren en niet om negatieve aandacht op u te vestigen. Dat is wat het dragen van te veel make-up zal doen; het zal je ongewenste aandacht trekken. Draag niet te veel van iets zoals:

i) Eyeliner: donkere, dikke eyeliner zorgt ervoor dat je er overdreven uitziet en verpest de rest van je make-up.

ii) Mascara: te veel mascara ziet er nep uit en gaat schilferen. Het ziet er vooral slecht uit als het wordt gedragen met dikke eyeliner of donkerblauwe oogschaduw.

iii) Foundation: zorg ervoor dat je foundation dezelfde kleur heeft als je huid. Foundation is bedoeld om het gezicht te beschermen en een egale uitstraling te geven. Het toverwoord is mixen.

iv) Poeder: hetzelfde geldt voor poeder – niet te veel. Zorg er ook voor dat je je make-up mengt, zodat er geen duidelijke lijnen zijn

Lippen

Breng lipliner aan om de lippen volledig te bedekken, voeg kleur toe en je lippenstift blijft veel langer zitten. Zorg ervoor dat je lipliner niet zichtbaar is. Ook moet je lipkleur overeenkomen met je huidskleur; draag koele kleuren als je koele kleuren hebt en warme kleuren als je warme kleuren hebt. Als je je lippen kleiner wilt laten lijken, houd je eyeliner dan aan de binnenkant van je lippen. Als u echter besluit uw lippen groter te laten lijken, is het een vergissing om buiten de natuurlijke omtrek van uw lippen te gaan. Dit kan er nogal rommelig en onnatuurlijk uitzien.

Passende make-up

Draag make-up die geschikt is voor de gelegenheid. Als je naar het strand gaat, moet je niet dezelfde of zoveel make-up dragen als wanneer je zou gaan dansen. Ook moet je make-up bij daglicht lichter zijn dan wanneer je ’s avonds uitgaat.

Weinig make-up

Te weinig of geen make-up

Sommige vrouwen dragen geen make-up omdat ze niet zeker weten hoe ze het moeten gebruiken en bang zijn om overdreven te zijn. Als je het niet zeker weet, begin dan met lichte kleuren in je schaduw. Begin langzaam en voeg één product tegelijk toe. Begin misschien met foundation, voeg mascara, rouge of lippenstift toe. Als je niet gewend bent make-up te dragen, kan het zijn dat je eerst veel make-up gebruikt, dus begin langzaam. Het komt erop neer dat een beetje beter is dan geen. Als u nog steeds niet zeker bent, zoek dan professioneel advies.

Algehele uitstraling

Wanneer je make-up is voltooid, moet deze er natuurlijk uitzien. Dat betekent het vermijden van kleuren die botsen. Als je een donkere huid en haar hebt, zie je er beter uit in donkere tinten; lichte kleuren laten je er vervaagd uitzien. Als je haar en huidskleur licht zijn, zullen lichte kleuren je beter staan. Donkere make-up laat je er ouder en ruw uitzien. Als je een vette huid hebt, gebruik dan eerst een oil control moisturizer en foundation. Draag dan losse poeder en houd geperste poeder bij je voor touch-ups.

Haarkleur

Je haarkleur moet ook in harmonie zijn met je huid. Als je donker haar hebt en je wilt kleur toevoegen, houd het dan dicht bij dezelfde tint. Als je licht haar hebt, gebruik dan lichte kleuren. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid lichter, net als je haarkleur. Een laatste ding over haarkleur – als je je haar kleurt, zorg er dan voor dat je het volhoudt, laat je wortels niet zien.

Een laatste ding

Houd make-up er de hele dag fris uit door regelmatig bij te werken. Laat je make-up niet vervagen of kreuken. Glimlach!!!