Make-up routine van een mama

Sinds ik mama ben moet ik toegeven; elke dag make-up is niet meer aan de orde. Reden: weinig tijd én mijn zoon knuffelt en smeert het er dan wel af! Maar voor de mama-tijd gebruikte ik wel elke dag make-up. Ik laat je mijn huidige make-up routine zien, die ik gebruik als ik ga werken of als ik een afspraak heb. 

Foundation

Mijn zoektocht naar foundation was lang, héél lang. Ik heb een vette t-zone en wat couperose hier en daar op mijn wangen. Ik wilde dus een dekkende foundation, die de hele dag goed blijft zitten. Die niet vanzelf wegloopt na een paar uurtjes!

Ik heb allerlei merken geprobeerd: Chanel, Clinique, Guerlain, Sisley, Etos en Hema. En uiteindelijk was hij daar, DE foundation: Revlon Colorstay oily skin! Bijkomend voordeel: helemaal niet duur! Hij kost gemiddeld €15,- online. Vind ik echt een meevallen in vergelijking met de duurdere merken!

De foundation blijft de hele dag mooi zitten en loopt niet uit. Zelfs niet als ik flink heb gezweet op mijn werk (ik ben verzorgende). Al 6 jaar lang gebruik ik deze foundation en hij gaat nooit meer weg!

make up producten
make up producten

Poeder & blush

Ik heb ook heel wat powders en blushes in mijn make-uptasje gehad. Daar kan je sowieso nooit genoeg van hebben! Op dit moment is de favoriet een poeder van de Hema en de blush Rose Gold van Sleek. Deze blush lijkt op de kleur Orgasm van NARS, maar dan véél goedkoper! Ik vind de kleur overal mooi bij staan. Hij is niet té heftig aanwezig, maar zorgt er wel voor dat je gezicht straalt!

Ogen

Qua oogpotloden heb ik veel merken al gebruikt. Ik heb niet echt een voorkeur qua oogpotloden. Als de kleur maar mooi zwart is en de kleur ook enige tijd blijft zitten, ben ik tevreden! Ik gebruik nu de eyeliner van Catrice. Werkt prima, geeft niet af en hij is donker van kleur. Voor mij helemaal goed!

Mijn mascara is eveneens van Catrice. Als ik heel eerlijk ben, heb ik echt bijna geen wimpers. Mascara zie je bij mij bijna niet zitten. Met deze mascara lijkt het nog ergens op! Ik gebruikte heel lang de DiorShow mascara, maar het geeft met mijn kleine wimpers gewoon geen verschil. Dus waarom dan zo’n dure mascara kopen?

Wenkbrauwen

Het meest frustrerende gedeelte van mijn make-up routine; de wenkbrauwen! Ik heb dus echt hele lichte wenkbrauwen en te veel geëpileerd. Conclusie: lelijke wenkbrauwen. Dus besloot ik 5 jaar geleden ze te laten tatoeëren! Helaas vervaagde dit al na een paar maandjes. Achteraf stond de kliniek niet zo best bekend. Ik wil ze absoluut binnenkort weer laten tatoeëren, maar voor nu teken ik ze elke keer. Dit doe ik met een wenkbrauwstift van Kiko. Dit werkt prima, maar kost me dagelijks veel tijd, omdat ik echt hele wenkbrauwen moet tekenen, die ook nog eens gelijk moeten zijn! Ik ben blij als ze weer getatoeëerd zijn.

Dit was mijn toch wel ‘low budget’ make-up routine. Ik verander buiten mijn foundation om wel vaak van producten. Dus binnenkort vast weer een nieuwe make-up routine!