Make-up kwasten schoonmaken

Op mijn Instagram vroeg ik of jullie graag een video zouden willen zien over hoe ik mijn make-up kwasten schoonmaak. Ik kreeg volop veel reacties binnen dat jullie wel geïnteresseerd waren en dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk! Diezelfde dag heb ik dus meteen een video opgenomen. Make-up kwasten schoonmaken hoeft niet veel werk te zijn.

Make-up kwasten

Het is belangrijk om je kwasten regelmatig schoon te maken. Je hoeft natuurlijk niet persé na elk gebruik je kwasten grondig te reinigen. Maar het kan wel handig zijn om dit wekelijks te doen (mits je hier tijd voor hebt). Ikzelf gebruik mijn kwasten en beautyblender dagelijks met veel product. Er blijft dus ook veel product achter in deze kwast of beautyblender, en dit smeer ik de volgende dag weer fijn op mijn gezicht. Klinkt natuurlijk niet heel erg hygiënisch als ik het zo vertel, maar het is wel zo. Je kunt hier bijvoorbeeld uitslag van krijgen (denk aan acne of een onzuivere huid) en de kwaliteit van je kwasten kan ook achteruit gaan als er te veel product in is blijven zitten en ze niet regelmatig schoongemaakt worden.

make up kwasten
make up kwasten

Schoonmaken

Ik zal waarschijnlijk veel commentaar krijgen over de manier waarop ik mijn kwasten schoonmaak. Het wordt namelijk afgeraden om deze onder de kraan uit te spoelen. Het kan de haartjes aantasten en de kwaliteit kan dan achteruit gaan. Ik moet zeggen dat ik dit al jaren doe en mijn kwasten nog prima werken. Het ligt natuurlijk ook aan de kwasten zelf. Als je kwasten van een euro hebt, zul je waarschijnlijk merken dat deze sowieso niet lang mee gaat en snel zult merken dat hij niet meer zo goed functioneert.