Egale huid zonder maskers of skincare producten

Ik moet toegeven: ondanks ik een echte beauty goeroe ben en altijd up-to-date wil zijn van de laatste cosmeticaproducten, zijn de skincare producten de laatste op mijn lijstje waar mijn interesse naar uit gaat. Simpelweg omdat ik denk dat het niet eens werkt en het eigenlijk alleen maar marketing is. Alsof je van een zalfje op je gezicht smeert, plotseling je rimpels zijn verdwenen of acne. Nee, sorry, ik heb niet zo veel vertrouwen in de skincare branche.

Geen tijd

Maar het is natuurlijk wel een goede basis om je huid goed te zuiveren voordat je tien lagen — in mijn geval — foundation, poeder, etc. aanbrengt. Maar hoe doe ik dat nu? En hoe maak ik mijn gezicht dan schoon? Oké, ik moet toegeven dat ik erg lui ben hierin als het aankomt om mijn gezicht te reinigen. Soms zie ik tutorials voorbij komen van avond routines waarin meiden een dik uur de tijd nemen om hun gezicht te reinigen, en soms nog met een masker.

Geloof me: als je een moeder bent en de baby in bed ligt, ben je zelf ook moe. Dan is het laatste wat je wilt om nog een uur te spenderen aan je gezicht reinigen. Dus dat doe ik niet. Maar wat doe ik dan wel?

Ik doe eigenlijk simpelweg niets. Of nou ja, ik heb één geheimpje waarvan ik denk dat mijn huid zo ‘egaal’ blijft. Vroeger had ik heel erg acne. Ik hoefde maar mijn vinger op mijn gezicht te leggen en daar kwam als het ware al een ondergrondse steenpuist naar boven. Ik heb talloze bezoekjes gedaan aan de schoonheidsspecialiste, waarbij ik een uur lang lag te verkrampen van de pijn omdat ze één voor één ging uitduwen.

Toen ik merkte dat het iets minder werd, stopte ik er ook gelijk mee. En bij de dokter adviseerden ze me om minder make-up te gebruiken. Ik liep lachend het gebouw uit. Ik? Minder make-up? Volgens mij had ik diezelfde dag nog een nieuwe foundation gekocht.

Mijn geheim

In ieder geval, plotseling verdwenen mijn acne uit mijn gezicht. Mensen complimenteerden me als ik zonder make-up bij ze langskwam en vroegen wat ik op had. Eh, niks. Héél af en toe heb ik een ini mini puistje die mijn maandelijks feestje niet wil missen en dus even van buitenuit wil mee juichen, maar that’s it. Oké, ik heb lang genoeg gerateld hierover. Ik heb geen magisch product, nee, ik had één ding veranderd in mijn leven en dat was al mijn frisdranken vervangen door water.

Water drinken

Ik was verslaafd aan Ice Tea. En eigenlijk dronk ik dat alleen maar. Water, heel soms. Natuurlijk kreeg ik geen puisten of een onzuivere huid van Ice Tea drinken, maar ik merk dat nu, nu ik alleen nog maar water drink, mijn huid ook gewoon veel zuiver is. Ik haal mijn make-up ’s avonds eraf met een make-up reinigingsdoekje en soms alleen met water. Slecht, hè? Ik zuiver mijn huid niet eens diepgaand. Nee. Ik drink de hele dag alleen maar water. Zelfs bij een restaurant maak ik geen uitzondering en bestel ik braaf een Spa blauw.

Water drinken

En ik denk stiekem dat dat het magisch middeltje is: water drinken. Ik drink nu al bijna dik twee jaar alleen maar water, en zolang ik me kan herinneren is dat ook precies zolang dat mijn huid veel egaler uit ziet. Ik moet wel zeggen dat dat het enige is wat er beter op geworden is door veel water drinken.

Aangezien ik erg bezig ben met afvallen, en mensen mij dan doodleuk adviseren om alleen maar water te drinken — want dat zou het wondermiddel moeten zijn bij afvallen — moet ik zeggen dat ik nog steeds overgewicht heb, ondanks ik liters water drink per dag. Dus, nee, die fabel moet ik helaas de wereld uitzwaaien. Maar je huid? Jeminee. Bespaar je die € 100,- aan die crème en drink water.