Deze MAC lipsticks moet je NIET aanschaffen

Ook een zwak voor al die mooie, gekleurde MAC lippenstiften? Dan is het best handig om te weten welke je niet moet aanschaffen. Want let’s be honest, een lippenstift voor bijna € 20,- is niet voor iedereen weggelegd in het budget. En vooral als hij tegenvalt en je hem dus nooit op hebt. Ik heb altijd gedroomd om alle MAC lippenstiften te hebben, alle kleuren en alle soorten. Maar nu ik laatst ‘pas’ mijn dertigste lippenstift had gekocht, keek ik even om me heen en zijn er toch een aantal dat miskopen waren.

Laten we eerst beginnen over alle nudes uit de collectie. Ze lijken écht allemaal op elkaar, met een klein tintje verschil. Soms sta ik in de winkel en zie ik er weer een, waarvan ik denk dat ik hem nog niet heb, maar tevergeefs, die heb ik óók al. Zelfs als ik ze op mijn arm smeer – of op mijn lippen – zie ik soms werkelijk geen verschil. Geen wonder dat ze allemaal met dezelfde lipliner (soar) mee kunnen. Easy going voor die MAC medewerkers (no offense). Wat moet je in hemelsnaam met al die nudes? Niemand die het zal opvallen als je weer € 20 hebt uitgegeven aan wéér een nude.

Maar ze hebben natuurlijk ook heel veel andere kleuren, die andere merken toch wel doen overtreffen. Niet veel merken hebben namelijk grijs of paars in hun collectie. (Doen deze het wel goed?) Ik durfde nooit een van deze kleuren te kopen, misschien ben ik daar toch een beetje te soft in.

MAC lipsticks

Miskopen

Oké, nu even terug naar de miskopen… Buiten alle nudes waarvan ik sommige echt had kunnen schrappen, zijn er toch ook een paar die buiten de kleur écht niet fijn zijn. Ik houd van de matte lippenstiften van MAC. Maar jeetje, hoe droog kunnen ze die lippenstiften soms maken? Je brengt je lippenstift aan en vervolgens blijven je lippen op elkaar plakken of bevatten je lippen zo veel velletjes dat het er niet meer eens healthy en good looking uit ziet. Maar eerder… walgelijk.

SIN

Toen ik deze zag liggen, dacht ik: jee, die moet ik hebben. Even een hele andere kleur en ik wilde toch even mijn nude traditie doorbreken. Ik had hem de eerste keer op naar een diner and let me tell you: dat was ook meteen de laatste keer. De kleur vervaagt heel snel, waardoor er nog een mooi paars lijntje rondom je lippen blijft zitten. Ik heb vier keer mijn lippen moeten bijwerken. En toen ik ze bijwerkte was ik nog niet zo happy. Die velletjes. Jeetje.

DIVA

Mijn vriend kocht mij deze voor Kerst. De naam omschrijft mij helemaal, volgens hem. Eh… nee. Maar anyways, voor alle werkelijke diva’s onder ons: schaf deze ook maar niet aan. Why? Zelfde verhaal als Sin. Dont. Do. It.

RUNWAY HIT

De naam omschrijft de helft van deze lippenstift: RUN(a)WAY ervan. En nee, het is écht geen hit. Toen ik hem voor het eerst op deed, was het donker en dacht ik even -voor een héél klein momentje- dit is het. En toen kwam ik buiten en zag ik de werkelijkheid. Deze lippenstift is een echt no go. De kleur is erg zacht en daar houd ik wel van, maar daar is alles mee gezegd. De lippenstift geeft je lippen zo een lelijk beeld alsof ze ieder moment eraf kunnen vallen. En dan ook: velletje voor velletje.

Er zijn waarschijnlijk nog talloze lippenstiften die gewoon écht niet meer kunnen en de kwaliteit gewoon echt bagger is voor de prijs. En ik ben eigenlijk ook heel erg benieuwd welke ik nog meer niet aan mijn collectie moet toevoegen.

Heb jij nog een slechte ervaring met een van de lipsticks? Ik hoor het graag!