Caudalie, natuurlijke en milieubewuste producten

Dit keer review ik de huidverzorgingsproducten van het merk Caudalie. Ik was niet bekend met dit merk zoals velen. Maar mijn schoonzusje stelde me dit merk voor, omdat ik op dat moment aan heftige medicatie zat vanwege mijn acné. En ik wilde graag een product waar niet al teveel rotzooi in zat wat ik de laatste tijd veel merk met ‘high end’ en drogisterij producten. Ik dacht een paar jaar terug altijd makkelijk over huidverzorging. Make-up doekjes die ik als schuurspons gebruikte om mijn gezicht schoon te maken.

caudalie makeup removing cleansing oil
Caudalie producten

En dag en nacht crèmes stonden ook niet vaak op mijn lijstje. Als ik er nu aan denk kan ik mezelf wel eens voor mijn kop slaan. Toen mijn acné na de bevalling van mijn dochter begon, ben ik me er nog meer gaan in verdiepen. Ik stond versteld in hoe belangrijk huidverzorging écht was. Maar ik was vooral ook geschrokken in hoeveel rotzooi er eigenlijk in veel huidverzorgingsproducten zit. Ik greep altijd naar de duurdere huidverzorging en liet me altijd omkopen door mensen met ‘geweldige producten’, zonder dat ik achter op de verpakking keek. Iets wat ik nu dus wel volledig bekijk.

Over het merk Caudalie

Caudalie is een Frans huidverzorging merk dat zich inzet voor producten die natuurlijke en milieubewuste producten gebruikt. Zoals: Polyfenolen van druivenpitten wat de krachtigste antioxidant is in de plantenwereld en wat huidveroudering tegen gaat. Resveratrol wat ook een geweldig huidveroudering ingrediënt is. Viniferine van druivensap wat een natuurlijk ingrediënt is om donkere plekken tegen te gaan.

Ook zijn de verpakkingen ecologische en zijn ze gemaakt uit geryceld papier en plastic.

Caudalie producten

Meerdere ingrediënten wat je in hun producten vind:

Biologisch druivensap, druivenpitolie, Vinolevure®, plantaardige oliën (fairtrade argan, bernagie, onager, hibiscus, sesam), natuurlijke hydraterende bestanddelen (cassia angustifolia, erwt), fairtrade galamboter, natuurlijke emulgatoren, salie, kamille, lijnzaad, abrikoos- en avocado-olie, ginseng, gember, echinacea plantaardig water van sinaasappel en citroen, extracten van ijzerkruid uit India, citroen, jeneverbes, brem, geranium, rozemarijn, zachte pepermunt.

En wat NIET in producten te vinden is zijn:

Parabenen, fenoxiethanol, minerale oliën, paraffine, Sodium laureth sulfaten, ftalaten en ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Dus daarbij test Caudalie NIET op dieren en is daar ook op tegen. Een hele mond vol, maar werkt het ook? De producten die ik voor het eerst heb gebruikt zijn de:

‘Make up Removing Cleansing oil’ en de ‘Micellair Reinigingswater’

En ik was serieus flabbergasted in hoe goed dit product eigenlijk werkt! De make-up cleansing oil komt in een klein flesje van 100ml. Bij de gebruiksaanwijzing staat: Voor alle skintypes – Grapes & Soft almonds. De 100% natuurlijke olie lost alle make-up op zelfs waterproof make-up. Het laat gaat vettige film achter op je gezicht. Gebruik: Warm 3 pompjes van het product op in je hand en massage het op een droog gezicht met ogen dicht. Was je gezicht daarna af.

Het product zelf is een kleurloze substantie wat bijna lijkt en ruikt als kokosolie. Maar wat dus niet zo is! Na gebruik voelt het wel wat vettig aan op het gezicht, maar dat gevoel is weg na even. En tot grote verassing is mijn gezicht make-up vrij! Zelfs mijn waterproof wenkbrauw gel van NYX is niks meer van te zien!

Na de cleansing oil heb ik de Micellair Reinigingswater gebruikt wat ook in een flesje van 100 ml komt. Bij de gebruiksaanwijzing staat: Biologische druivenwater & Kamille – Voor alle skintypes – Haalt make-up af na een swipe. Zonder zeep. Gebruik op wattenschijfjes en gebruik elke ochtend en avond. Was het niet af met water!

Het zegt: ‘maak je gezicht daarna niet schoon met water’, maar ik vind het altijd maar wat raar wanneer ik dit lees. Want het is een make-up remover waar je daarna je dag en nacht crème over heen smeert. Voor mijn gevoel geeft dat een beetje een tegenwerking.

Conclusie

Maar mag ik even zeggen hoe GEWELDIG deze producten zijn! Na gebruik van deze producten voelt mijn gezicht niet zo droog en strak aan wat ik vaak heb met andere producten. Dus ik ga zeker meer van deze lijn gebruiken. Het enige nadeel is dat het alleen komt in kleine verpakkingen. En om heel eerlijk te zijn schrok ik toch wel een beetje wanneer ik de flesjes zag. Ik dacht dat ik na 1 week al een nieuwe moest gaan kopen. Maar integen deel! Ik heb de cleansing oil en de toner langer dan 1 maand gebruikt en dat terwijl ik dagelijks make-up draag.

Ik heb de Caudalie lijn gekocht bij: www.pharmamarket.nl maar je kunt het ook krijgen op Caudalie’s officiele website.

De producten worden verkocht op de pharmamarket voor:

  • Removing Cleansing oil – €15,84 (100ml)
  • Micellair Reinigingswater – €8,73 (100ml)

Ik weet dat het voor sommige dames alsnog aan de prijzige kant zit, omdat er producten zijn bij drogisterijen die nog goedkoper zijn. Maar vaak zijn de ingrediënten niet al te best. Ik dacht er zelf ook altijd gemakkelijk over maar je huid is zo belangrijk! En het is nooit te vroeg om een goede huidverzorging te starten die huidveroudering tegen gaat!

XO

Eleni