7 Tips voor een stralende huid

Voor de meeste vrouwen is een deel van de ochtend- en avondroutine het aanbrengen van crèmes, moisturizers, tonics, lotions en dergelijke. Waarom doen vrouwen dit? In de eerste plaats om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een jeugdig uiterlijk en een mooie huid te behouden! De meeste vrouwen hebben echter niet goed nagedacht over wat er in de producten zit die ze gebruiken.

stralende huid

Let op de producten die je gebruikt

Sommige vrouwen beseffen waarschijnlijk niet dat wat zij op hun huid smeren, in feite datgene ondermijnt wat zij juist proberen te voorkomen. De gemiddelde vrouw smeert dagelijks twaalf producten op haar huid, waarvan de meeste schadelijke chemische conserveringsmiddelen bevatten.

Dr. Myron Wentz, oprichter en voorzitter van USANA Health Sciences, heeft het volgende te zeggen over schoonheid:

“Sommigen zeggen dat schoonheid alleen huid diep is. Onzin! Ik geloof dat ware schoonheid is een weerspiegeling van ware gezondheid, en ware gezondheid begint diep in elke cel in het lichaam. Maar echte gezondheid en echte schoonheid hebben een uiterlijke component, en daarom hebben we bescherming nodig tegen omgevingsbelastingen zoals zonnestraling, vervuilende stoffen in onze omgeving en de uitdrogende effecten van lucht. Het feit is dat je geen gezond lichaam kunt hebben als je huid niet gezond is. En je huid kan niet gezond zijn als je haar blootstelt aan giftige stoffen die uiteindelijk in je lichaam worden opgenomen.”

huid reinigen

Dus, wat kunnen vrouwen doen? Hoe kunnen ze milieuverontreinigende stoffen, de invloed van zonnestraling en de uitdrogende effecten van lucht bestrijden? Hoe kunnen ze er zeker van zijn dat ze de allerbeste producten voor hun huid gebruiken, zodat ze van binnen en van buiten gezond zijn?

Hier zijn 7 tips die hierbij kunnen helpen:

  • Let goed op wat er in huidverzorgingsproducten zit. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten.
  • Zoek naar producten die Dermal Surface Renewal Technology bevatten. DSR verzacht bestaande tekenen van veroudering zoals lachrimpels, kraaienpootjes en dofheid.
  • Gebruik producten die regenisomen bevatten. Regenisomen dringen de huid binnen om de celvernieuwing na blootstelling aan de zon te versnellen. Ze gebruiken ook het licht van photosomes om zonneschade ongedaan te maken, en hebben ultrasomes om de huid te vernieuwen tijdens het slapen.
huidverzorgings producten
  • Zoek producten met Proteo-C en Proflavonol-T. Deze twee vitaminen beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering door de zon, vervuiling en andere omgevingsfactoren. Ze leveren ook geavanceerde voeding aan de huid om deze er glad en stevig uit te laten zien.
  • Gebruik indien mogelijk producten die vrij zijn van parabenen. Parabenen zijn synthetische chemische conserveringsmiddelen die veel worden gebruikt in verzorgingsproducten zoals shampoos, conditioners, haarstylingproducten, make-up, gezichtsmaskers, huidlotions en -crèmes, en deodorants. Het zijn ook typische ingrediënten in babylotions, shampoos en andere verzorgingsproducten voor zuigelingen en kinderen. Daarnaast zitten parabenen in veel voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Onderzoekers beginnen parabenen te vinden in goedaardige en kwaadaardige borsttumoren. Hoewel sommige studies hun toxiciteit in veel producten hebben betwist en hun langetermijneffect op mensen in twijfel trekken, kan het gebruik van parabeenvrije producten het risico van blootstelling aan deze schadelijke chemische stof elimineren.
  • Drink veel water! Water hydrateert huid en haar en spoelt gifstoffen uit het lichaam.
  • Beperk stress of leer er effectief mee om te gaan. Stress is schadelijk, zowel emotioneel als fysiek. Zoek die stressverlichtende activiteit die het beste werkt en gebruik die dagelijks!

Volg de bovenstaande 7 tips voor ware schoonheid en gezondheid.