5 tips voor mooie nagels

Ben jij toevallig ook net zo’n pechvogel die niet met sterke, mooie nagels geboren is? Maar wil je dat wel graag? Mooie nagels zal je niet zomaar vanzelf krijgen, daar zit wel wat werk in. Als je eenmaal de juiste routine voor jezelf hebt gevonden, kun je ze ook makkelijker mooi houden. Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd geworden in mooie nagels hebben. Want eigenlijk zijn de nagels het eerste waar de meeste mensen naar kijken. Verzorgde handen en mooie nagels zijn toch het toonbeeld voor je verzorgde uiterlijk. Maar hoe krijg je nu mooie nagels?

Waarom zijn mooie nagels van belang?

Voor vrouwen zijn naast de haren en de kleding de nagels ook erg belangrijk. Ze willen er graag mooi en verzorgd uitzien. Door de nagels te doen ziet dat er toch weer een stuk mooier en verzorgd uit dan die afgebeten nagels. Onbewust kijk je altijd als eerste naar de handen en de nagels. Als je nagels er dan mooi uitzien dan voelt dat toch weer anders en verzorgd, als dat je met die afgebeten nagels rond gaat lopen. Maar hoe krijg je nu mooie nagels? Met deze makkelijke tips heb je binnen no time mooie verzorgde nagels.

Vijf tips voor mooie verzorgde nagels

Je nagels kun je al in vijf stappen en mooi en verzorgd uit laten zien. Het is daarbij wel van belang dat je deze stappen ook daadwerkelijk allemaal uitvoert. Want alleen dan krijg je het beste resultaat. Doe je dit niet dan zullen de nagels er natuurlijk niet zo mooi uit gaan zien als dat je ze wel allemaal doet. De vijf belangrijkste stappen die je moet ondernemen voor mooie nagels zijn:

  • Een goede nagelverzorging
  • Het goed schoonmaken van de nagels
  • Knip je nagels nooit, maar vijl ze
  • Creëer mooie lange nagels
  • Lak de nagels

Een goede nagelverzorging

Om een goede nagelverzorging te krijgen moet je wel de juiste producten hebben. De producten die je hiervoor nodig bent zijn watjes, nagellakremover, vijl, bakje water, olie, wattenstaafjes, basecoat, lak kleurtjes, topcoat en een handcrème. Zodra je deze producten in huis hebt is het tijd om de nagels te gaan verzorgen!

Schoonmaken van de nagels

Voordat je ergens mee bezig gaat ga je eerst de nagels goed schoonmaken. Dat doe je met nagellakremover, maar wel zonder aceton. De nagellak remover doe je op een wattenschijfje en veeg je dan vanaf de nagelriem naar het uiteinde van je nagel toe.

Nooit de nagels knippen! Maar vijlen

Als je de nagels gaat knippen zal je de nagels beschadigen. Als je de nagels knipt is de druk die op de nagel zit zo groot dat er dan een scheurtje ontstaat. Ga daarom altijd je nagels vijlen. Doe dit dan wel met een glazen vijl. Op die manier zijn de nagels makkelijker in te korten. Het is belangrijk dat je geen zaag beweging maakt met de vijl. Dus van links naar rechts. De zagende beweging is namelijk schadelijk voor je nagels. Je nagel bestaat niet uit een laag, maar uit meerdere verschillende lagen. Als je met de vijl gaat zagen zullen deze lagen los van elkaar komen en hierdoor ontstaan er dan scheurtjes. Het is verstandig om de vijl met de groeirichting mee te vijlen. Dus van buiten naar binnen.

Lange verzorgde nagels

Als je lange nagels hebt oogt dat wel meer verzorgd. Je kan het simpelweg al creëren door je nagelriemen naar achter te duwen. Op die manier lijken je nagels ook al een stuk langer. Voordat je aan je nagels gaat beginnen is het verstandig om eerst even je nagels in een bakje met warm water en olie erin te laten weken. Door het warme water en de olie worden de nagelriemen zachter en kun je ze makkelijker naar achter duwen.

Het lakken van de nagels Als je uit het badje komt zal er ongetwijfeld nog olie op je nagels zitten. De olie kun je verwijderen door met een wattenschijfje met nagellakremover erover heen te gaan. Droog vervolgens de nagels af met een handdoek en doe de basecoat erop. Zo voorkom je verkleuring van de nagels door de nagellak. Zodra deze laag gedroogd is, kun je de kleur erop doen.

Het is belangrijk om je nagels in drie streken te lakken. Je begint in het midden, dan doe je links en vervolgens rechts. Zorg er wel voor dat je zo weinig mogelijk lak op het kwastje hebt zitten. Op die manier voorkom je de oneffenheden op de nagel in de lak. De kleur doe je er altijd twee keer op. Vervolgens doe je de basecoat erop. Ook deze laag moet even drogen. Zodra het droog is wordt het tijd om een handcrème op je handen te smeren. Door deze crème zullen de handen niet uitdrogen maar blijven ze lekker zacht.