5 schoonheidstips om er jonger uit te zien

Sinds mensheugenis is de mensheid geobsedeerd door schoonheid.De waarheid is dat we het verouderingsproces beginnen zodra we uit de baarmoeder komen. Elke dag van ons leven vervellen onze lichamen en regenereren nieuwe cellen. De snelheid waarmee dat proces plaatsvindt als we kinderen zijn, verschilt enorm naarmate we ouder worden.

Elke dag word je gebombardeerd met commerciële berichten en schoonheidstips die je proberen te verleiden te geloven dat het meest recente wondermiddel precies is wat je nodig hebt om de verwoestingen van Moeder Natuur te bestrijden.

We leven als geheel langer. In het bijzonder kan dat een vloek of een zegen zijn, afhankelijk van uw perspectief. De beste route naar natuurlijke schoonheid en een gezonde huid is om te zorgen voor wat je hebt. Klinkt eenvoudig, nietwaar? De waarheid is dat je huid elke dag een pak slaag krijgt van de omgeving. Hier zijn enkele van onze favoriete schoonheidstips om je huid fris en gezond te houden.

1. Drink voldoende

Blijf gehydrateerd en doe het met veel water! Dat betekent niet frisdrank, cafeïne of een ander soort vloeistof, ook al is het laagcalorisch. Frisdrank (zelfs light frisdrank) heeft een hoge concentratie natrium. Natrium houdt vloeistoffen vast. U hebt vloeistof nodig die uw lichaam hydrateert en vrij van gifstoffen spoelt. Zorg dat je minimaal 8 glazen per dag drinkt!

2. Bescherm je huid

Bescherm uw huid tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen. We houden allemaal van de zon. We houden ervan om erin te zijn en we houden ervan om een mooie kleur te hebben. De waarheid is dat je jezelf kunt vergiftigen met te veel zonneschijn. UV-stralen veroorzaken huidkanker en alsof dat nog niet erg genoeg is, zorgt het ervoor dat je huid sneller veroudert dan zou moeten, wat bijdraagt aan lelijke rimpels. Als je in de zon moet spelen, zorg er dan voor dat je een geschikt zonnescherm gebruikt. Verlaat het huis niet zonder!

huidverzorging
Huidverzorging

3. Reinig je huid

Houd je huid schoon. Gebruik een zachte, warme doek. De huid hoeft niet te worden geschrobd. Als je dat doet, doe je meer kwaad dan goed.

4. Let op je voeding

Eet gezond. Weten hoe en wat je moet eten, kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt. Onjuiste eetgewoonten kunnen depressie, gewichtstoename, ziekte en algehele lethargie veroorzaken.

Gewichtstoename zorgt ervoor dat uw huid uitrekt. Naarmate je ouder wordt, verliest het zijn elasticiteit en krijg je een slappe huid.
De beste oplossing hiervoor is om op het juiste gewicht te blijven.

Een vuistregel voor eetgewoonten is… eet niet meer calorieën dan je binnenkrijgt. Ga geen enkele dag zonder iets extra’s en fysieks te doen gedurende minstens 30 minuten per dag. Dit kunnen drie wandelingen van tien minuten zijn. Of 30 minuten krachtige aerobics, of 12 minuten gewichtheffen en 18 minuten wandelen.

5. Let op je mentale gezondheid

Maak je geen zorgen, wees gelukkig. Een gelukkige kijk lijkt de aanmaak van endorfines te triggeren. Endorfines ontspannen het cardiovasculaire systeem en cytokines die het immuunsysteem waarschuwen om op te letten bij het opsporen van afwijkingen zoals kankercellen. Luister goed naar jezelf. Als je jezelf van kinds af aan, gedurende je hele leven, naar beneden hebt gehaald, kunnen negatieve subliminale boodschappen hun tol eisen door je in een pessimist te veranderen. Besteed een week aan het opschrijven van de zinnen die je gebruikt in je ‘self talk’. De kans is groot dat je een tiental zinnen keer op keer herhaalt die dat negatieve beeld versterken. Als u ze kent, kunt u ze wijzigen. Uiterlijke schoonheid en innerlijke vreugde gaan hand in hand.

Hier zijn een paar snelle tips voor het vergroten van vreugde, hoop en optimisme die zullen werken, ongeacht uw leeftijd:

  • Maak een lijst van minstens 50 geweldige dingen die je elke dag overkomen.
  • Veel lachen. Je geneest je lichaam en je geest.
  • Ontdek elke maand een nieuwe uitdaging.
  • Probeer elke dag slechts vijf minuten te mediteren.

Hoe zit het nu echt met schoonheid?

Het antwoord is ja en nee. Het is een paradox, nietwaar? Ware schoonheid begint van binnenuit. Zou je niet willen dat er een manier was om “je neus te bewegen” en die zachte huid terug te krijgen die je als kind had? Welnu, totdat iemand met de ware “Fountain of Youth” op de proppen komt, zitten we vast aan wat we hebben.

Vergeet niet dat ouder worden niet hetzelfde hoeft te zijn als oud worden.